CURIOSITATS I MANERES DE CELEBRAR EL CAP D'ANY ARREU DEL MÓN



- La tradició espanyola de menjar els 12 grams de raïms de la sort amb les 12 campanades, es deu a que el 1909 va haver-hi una gran collita de raïm, i els pagesos es van inventar aquesta famosa tradició per poder vendre tot el raïm.

Untitled | via Tumblr
- El primer lloc de la Terra on reben l'Any Nou, és la Illa Kiritimati ("Illa Nadal" en català).

- A Alemanya, és costum deixar al plat restes del sopar fins després de mitjanit.

- A Dinamarca, és costum que les persones tirin plats a les portes de les cases de les persones que estimen. El número de bons amics que un tingui serà proporcional al número de plats trencats que un trobi. 

- A Escòcia, prenen foc a un barril i el fan rodar pels carrers. També tenen una tradició anomenada "first footing", en la qual la primera persona que entri en una casa el primer dia de l'any, determina la sort de la família durant els mesos següents. Per tenir fortuna, s'ha de ser un home moreno i (si pot ser) guapo. 


Washed Away 2013
- A Rússia tenen l'"Avi de Gel", una "espècie" de Pare Noel autòcton que recorre el país repartint dolços, joguines i nines matrioixca. Per aconseguir aquests regals, els nens ballen al voltant de l'arbre de Nadal i reciten poemes.

- A Xina, l'Any Nou arriba al Febrer, i el calendari lunar marca la data exacta. És la festa més popular del país, i també la més llarga, ja que dura 9 dies. Abans de començar les celebracions, la gent neteja les seves cases, disposada a eliminar les restes de la mala sort de l'any que acaba. Als carrers hi ha balls de dracs i focs artificials per tal d'allunyar els mals esperits. 

A la Índia, el començament del nou any té lloc entre octubre i novembre i dura 5 dies. Tot i que cada religió ho celebra a la seva manera, a tot arreu la llum juga un paper essencial: làmpades d'oli decoren cases, temples i jardins, simbolitzant la victòria sobre el mal i mostrant l'agraïment de la gent per totes les coses bones que hi ha a les seves vides. També hi ha petards i focs artificials. 

HOPE ♥ | via Tumblr- A Japó no fan 12 campanades, sino 108! Es tracta d'una tradició que té com a objectiu alliberar del mal el període que comença: cada campanada fa referència a un desig terrenal que es té que mantenir allunyat. Es decoren les cases amb fulles perennes i bambú, símbols de la vida eterna. També, es diu que els japonesos comencen l'any rient perquè creuen que porta bona sort. 

- Als australians, els agrada rebre l'any nou amb soroll. Quan el rellotge marca la mitjanit, es començen a sentir xiulets, clàxons de cotxes, aplaudiments i campanades d'esglésies. L'1 de gener, dia festiu per a ells, el solen celebrar al camp o a la platja, amb picnics i competicions de surf. I és que en aquesta època, allà és estiu. 

- Al Sud d'Àfrica, disparen trets al cel i fan sonar les campanes de les esglésies. 

- A Brasil, la gent va a la platja a veure els focs artificials. 

- A Mèxic, es canta, balla, i es diverteixen fins a altres hores de la matinada.

FELIÇ ANY 2014!!!!!!!!!!
New year

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada